Over Laurens

Laurens van Lieren is geboren in het Zeeuwse Goes op 21 december 1981. Eén jaar voor de geboorte van Laurens richtten zijn ouders Stal Hexagon op. Inmiddels is Stal Hexagon een begrip in de paardenwereld.

Laurens begon bij de Junioren met de paarden Dimitri en Hexagon’s Rubiquil. Met Rubiquil bleek hij later zeer succesvol op verschillende Europese Kampioenschappen. In 2001 noteerde het duo hun hoogste individuele klassering, door een 5e plaats te behalen bij de Young Riders in Iserlohn. Uiteindelijk hebben ze het samen tot de Grand Prix geschopt en waren ze ook daar zeer succesvol. Hexagon’s Rubiquil is gefokt door Laurens zijn moeder en is goedgekeurd als dekhengst. Veel van zijn nakomelingen zijn succesvol in de sport.

Laurens heeft onder andere samengewerkt met Stal Zegwaard in Rijswijk en Stal De Korenbloem van Craig Rawlins en Kebie van der Heijden in Weert. In juli 2010 werkte Laurens bij President Dressage Stables in Stad aan ’t Haringvliet waar hij de paarden opleidde tot op het hoogste niveau. Hij reed onder andere de hengst Citango waarmee hij Nederlands kampioen werd in het ZZ Zwaar in 2010. Ook reed hij de hengst Wonderboy waarmee hij Nederlands kampioen in het ZZ Licht werd in 2011.

Eind 2011 besloot Laurens om zich verder te richten op een studie in de richting van psychologie en coaching. Stal Hexagon, het bedrijf van zijn vader, steunde zijn beslissing en bood aan zijn paarden onderdak te bieden. Ook bood het bedrijf een goede uitgangspositie voor de activiteiten die Laurens verder wilde gaan ontplooien. Er volgde een periode van sterke ontwikkeling op het gebied van coaching en leiderschap en daarnaast waren er vele sportieve successen.

Begin 2014 werd hij vader van zijn zoon Brent, dit zorgde voor veel veranderingen in het leven van Laurens. Hij verhuisde naar Schiedam om dichterbij zijn schoonouders te wonen. Daarnaast lokte het ondernemerschap. Begin 2015 richtte zijn bedrijf Laurens van Lieren Dressage op. Hij vond een nieuw onderkomen voor zijn paarden op de Selevia Hoeve, de prachtige accommodatie van de familie Van den Broek in Werkendam.

Laurens over zijn keuze: “Mijn vader heeft Stal Hexagon opgebouwd met een eigen visie. Het is zijn geesteskind, zijn levenswerk, en het voelde niet correct om me daar mee te bemoeien zolang hij zo gepassioneerd bezig is met zijn werk. Dat zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar meer zelfstandigheid, nog altijd in samenwerking met Stal Hexagon. Zo hoop ik het beste van twee werelden te kunnen combineren en ons over de hele linie nog sterker te maken.”

Beste resultaten

 • 2015: Team brons Nations Cup Vidauban, Ulysses la Haya
 • 2015: Drachten: 4e Grand Prix, 2e GP Freestyle, Ulysses La Haya
 • 2014: Team goud landenwedstrijd Vidauban, Ulysses la Haya
 • 2013: 6e Wereldbeker op indoor Brabant 2013, Hexagon’s Welnetta
 • 2011: 5e WK Verden, President’s Avanti
 • 2011: Kampioen ZZ licht indoor, President’s Wonderboy
 • 2010: Kampioen ZZ zwaar outdoor,President’s Citango D&R
 • 2008: 8ste Wereldbekerfinale, Hexagon’s Ollright
 • 2007: Team goud EK Turijn, 11+7e individueel, Hexagons Ollright
 • 2006: 7de Wereldbekerfinale, Hexagon’s Ollright
 • 2005: Nederlands Kampioen Zware Tour indoor, Hexagon’s Ollright
 • 2005 Team goud CHIO Aken (GER), Hexagon’s Ollright
 • 2005: Team zilver EK Hagen (GER), Hexagon’s Ollright
 • 2001: Team goud EK Young Riders, Hexagon’s Rubiquil

Quotes

“Door met Laurens samen te werken tijdens onze tijd bij Stal Hexagon heb ik ontzettend veel van hem geleerd. Hij geeft me nieuwe inzichten die mij en mijn paarden vooruit helpen.”- Dinja van Liere -
“Laurens is al jarenlang de presentator voor onze dressuurpaardenveiling. Door zijn kennis van de sector en spontane manier van communiceren is hij een echte aanvulling voor ons evenement!”- Equine Elite -
“De reden dat Laurens al jaren voor de NOS het commentaar mag verzorgen is met name zijn kennis en objectiviteit. Wij werken alleen met de besten”- NOS -

Vente Paardenvoeding Handel Dressuurpaarden kopen

Equilin paarden kopen dressuur laurens